Kungsplan Trafikskola

Körkort för EU-moped klass 1

Prisinformation

3900:-

Ordinarie pris: 6500:-

Vad ingår i kursavgiften?

Körkort för EU-moped klass 1

Moped klass 1 är den så kallade EU-mopeden som är konstruerad för en hastighet av högst 45 Km/tim. För att köra den krävs att du har ett körkort. Glöm inte att du måste ha körkortstillstånd innan du börjar kursen. Ansökan hittar du på Ansök om körkortstillstånd (grupp 1) (transportstyrelsen.se) från 14 år och 9 månader får du börja övningsköra på Trafikskolan. Utbildningen är både teoretisk och praktisk.

När du är klar med din utbildning godkänner trafikskolan dig genom att rapportera din utbildning till Transportstyrelsen.

Kunskapsprovet hos Trafikverket. Provet består av 70 frågor, varav 5 frågor är testfrågor. Resultatet på testfrågorna räknas inte in i provresultatet. 52 av de 65 frågorna ska vara rätt. Provtiden är 50 minuter och åldersgränsen för att få göra kunskapsprovet är 15 år.

Körkortstillstånd och synundersökning

För att få körkortstillstånd måste du göra en synundersökning och fylla i en hälsodeklaration. Du kan fylla i hälsodeklarationen och skicka in den elektronisk
Ansök om körkortstillstånd (grupp 1) (transportstyrelsen.se)
 
Synundersökningen kan du göra hos en optiker. Glöm inte att giltig
legitimation måste vara med vid undersökningen. Ansökning till körkortstillstånd hittar du
på Transportstyrelsens hemsida.

Bra att veta om Moped klass 1

Även kallad EU-moped, EU45 eller AM-moped
  • Ska ha registreringsskylt baktill
  • Ska ha en trafikförsäkring
  • Får inte köras på cykelbana
  • Får inte köras på motorväg/motortrafikled
Förutom Moped klass I får du också köra moped klass 2, Mopedbil, Traktor klass A (EPA/A-traktor) och motorredskap klass II

Prisinformation

3900:-

Ordinarie pris: 6500:-

Vad ingår i kursavgiften?

Kommande kurser:

Kursstart moped klass 1
Lunch 12-12:45 (Lunch ingår).

Kontakta oss

Har du frågor eller önskemål? Kontakta oss direkt eller kom in på en kaffe så hjälper vi dig!

Vanliga frågor & svar

Här nedan har vi samlat några av de vanligaste frågor och svaren om vår handledarkurs. Hittar du inte ett svar på din fråga så får du gärna kontakta oss direkt via mail eller telefon.

Kurstiden är 8 timmar inkl. pauser och lunchrast.

Du ska vara ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd från transportstyrelsen.

Elever ska ha fyllt 14 år och 9 månader vid kurstillfället.

Ta nästa steg

Boka utbildning

Kundbetyg

Vad säger våra studenter?

Nöjda kunder är vår överlevnad, därför gör vi alltid vårt yttersta för att skräddarsy vår utbildning för varje elev anpassat utefter dennes behov. 

"Jag har tagit mitt körkort hos Kungsplan Trafikskola och kan verkligen rekommendera dem! Deras lärare är väldigt professionella och hjälpsamma, och jag kände mig alltid trygg och säker under mina körlektioner. De var också väldigt flexibla och anpassade min utbildning efter mitt schema. Tack för hjälpen!"

Robert Stefansson Karlskrona

"Jag har aldrig kört bil tidigare, så jag var väldigt orolig inför att börja körkortsutbildningen. Men Kungsplan Trafikskola gjorde allt för att jag skulle känna mig bekväm och trygg under lektionerna. Deras lärare var väldigt pedagogiska och hjälpsamma, och jag lärde mig mycket under den korta tiden jag gick hos dem. Tack för all hjälp!"

Marcus Rooth Karlskrona

"Jag har gått körkortsutbildning hos Kungsplan Trafikskola och har bara positiva saker att säga. Deras lärare är väldigt erfarna och kunniga, och jag kände mig alltid trygg och säker under mina körlektioner. De var också väldigt flexibla och anpassade min utbildning efter mina önskemål och behov. Rekommenderar starkt!."

Rebecca Andersson Karlskrona